Læs formand Ivan Sløk’s beretning for året 2016 ved Aarup Boldklubs ordinære generalforsamling 2017.

Et tilbageblik på året 2016 og et lille kik ind i hvad der er af planer i 2017, vil være budskaberne i min beretning.

Aarup Boldklub repræsenter godt 900 medlemmer, og er dermed uden sammenligning den største forening i Aarup. Det må være vanskeligt at bo og færdes i Aarup, uden på en eller anden måde have kontakt til eller kende en som har kontakt til Aarup Boldklub.

Fodbold er den største gren med 411 medlemmer, gymnastik har ca. 259 medlemmer, håndbold godt 182 medlemmer og løbeklubben har godt 53 medlemmer. I alt 905 medlemmer, heraf 638 medlemmer som under 25 år.

Det er en nedgang fra 980 medlemmer i 2015 – eller mere præcist 75 medlemmer færre end for et år siden. Specielt gymnastik er hårdt ramt af medlemsnedgang, hvilket jeg vil vende tilbage til.

Fodbold

I fodboldafdelingen har vi oplevet en lille fremgang i medlemsantallet – glædeligt, men der er stadig plads til flere piger.

Året startede med kommunemesterskabet i Assens for vores ungdomsafdeling, og med deltagelse i næsten alle rækker og blev vi da også den mest vindende klub med ikke mindre end 5 mesterskaber.

Der har naturligvis også været spillet indefodbold for ungdomsrækkerne, og her har vores U13 drenge markeret sig som Fynsmester i mesterrækken, men også pigerne kan og U-15 pigerne deltog i det Jysk/Fynske mesterskab i Futsal i Støvring og opnåede en flot 4. plads.

Når der spilles udenfor, så er der hold fra U-7 til U-16, og i foråret også U-17, dog er der behov for at slå enkelte årrækker sammen for at opnå den kritiske masse.  Dette gælder også hos pigerne hvor flere årgange er slået sammen.

Kibæk turen var også en 2016 en stor succes og med en super flot opbakning fra ledere og forældre.  13 hold og ca. 130 spillere og 24 ledere var afsted.

Sportsligt gik det også godt, U-11 piger vandt, U-10 drenge røg i B-finale og U-13 og U-14 drenge blev nr. 2. U-15 piger vandt B-finalen.

Pigeraketten er afholdt 2 gange i samarbejde med Aarup skolen og med en super flot deltagelse på ikke mindre end 170 piger. Desværre kan det endnu ikke ses i øget tilgang af flere spillere

Der er også i 2016 gjort en indsats i samarbejde med Aarupskolen og DBU Fyn, om uddannelse af unge til trænere og ungdomskampledere – det lykkes, og vi får på god vis disse unge mennesker integreret i klubben.

Årets højdepunkt må dog nok være den afholdte Klubdag, en dag hvor alle ungdoms- og børnespillere blev trænet af seniorspillerne og efterfølgende blev der sluttet af med grill og sodavand.

Seniorer

På senior siden har året budt på 4 herre hold og 1 damesenior hold, 1 junior oldboys og 2 veteranhold.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at starten på Albani serien efter sommerferien var noget kaotisk med flytning af kampe, for få til træning og en del spillere på ferie, og inden turneringen kom i gang stoppede den ene af trænerne.

Der har også i 2016 været arrangeret træningstur til Tyrkiet. Dette er primært finansieret ved arrangement af indefodboldstævne, øvrige sponsorer og så ved at arbejde på Bryggeriet Vestfyn.

Frem til sommerferien er der lavet en aftale med Claus Uhrenholdt på trænerposten og der er fundet en spillende assistent, Casper Kruse fra Svendborgs 2. divisions hold, som vi håber vil tage over efter sommerferien.

Andre ting

Der har også i 2016 være fyrværkerisalg efter et nyt koncept, hvor vi ikke skal lægge inde med et restlager, hvis det hele ikke bliver solgt, ligesom det gamle lager blev solgt til under kostpris. Vi tror stadig på at der kan tjenes penge på fyrværkerisalg, men erkender også vi skal gøre det bedre.

Ved skolen er nu blevet lavet en løbebane, beach volley og håndboldbane, men det kniber stadig med at få sat gang i en kunststofbane, og det kommer nok til at kræve en del, at få sat gang i dette projekt på den korte bane.

Vi arbejder på en forbedret hjemmeside, baseret på DBU Fyn med link til Klub Office. Der arbejdes på Automatisk kontingentbetaling – on-line ved indmelding. Vi vil gerne have fat i en person til at skrive i den lokale avis samt hjemmesiden, og så skal vi have uddannet nogle brugere i Klub Office, så vi kan få bedre medlemslister og dermed bedre materiale til kontingentkørsel.

Vi håber også, at vi i 2017 kan få søgt kommunen om penge til maling, guldbelægning og loft støjdæmpning i det lokale vi befinder os i, netop nu.

Endvidere vil vi gerne have planlagt en renovering af dommerrum og vaskeri.

Håndbold

Håndbolden har 182 medlemmer, heraf 157 under 25.

Man kan næsten ikke sige håndbold, uden også at sige Frøcup, og igen i 2016 blev Frøcup afholdt med 92 hold og tre dage med masser af glade børn og godt vejr, som jeg husker det.

Men ellers blev der i Håndboldafdelingen først på året afholdt kombineret klubaften og generalforsamling – men en imponerende opbakning på over 100 til fællesspisning. Måske noget vi kunne kopiere i hovedbestyrelsen og dermed forøge deltagelsen til disse arrangementer.

Der er nu kommet gang i seniorhåndbolden, med ikke mindre end 2 herrehold  og 2 damehold. Håndbold herrer er kommet godt fra start med en oprykning til Fynsserien, så nu er det vist et spørgsmål om at holde fast i de positive bølger. Også på damesiden opleves der stor opbakning til træning, ligesom der er ungdomshold repræsenteret i alle årgange og nogle endda med flere hold.

Håndboldfitness er også kommet i gang – det drejer sig primært om puls, power og bold, men der spilles ikke kampe.

Højfynssamarbejdet kører nu på årgang 4, og er fortsat inde i en positiv udvikling, og alle tre klubber er også fortsat enige om, at samarbejdet er nødvendigt for at kunne tilbyde hold i alle rækker, og dermed fastholde de unge i sporten. Samarbejdet er endda udvidet idet der sammen med Vissenbjerg er etableret et U14 piger, da denne årgang kun bød på små hold begge steder.

I årets løb er der arrangeret det vi kalder ”et brag i hallen”, hele 3 gange  –  hvilket betyder, at der bliver gjort lidt mere ud af det , i forbindelse med stævner, herunder musik til indløb, navneopråb ved scoringer eller hvis der er andre flotte præstationer mv.

Der arbejdes også med mål og visioner i håndboldafdelingen. Et projekt som er sat i gang i november måned, og som tager lidt længere tid – det Kan ikke klares på en formiddag – også frivillighedsstrategien, hvor målet er at knytte flere til klubben er et projekt som kører p.t.

Håndbold var også aktive i forbindelse med ”flyt til Aarup” arrangementet, som løb af staben sidst på sommeren.

I 2017 afholdes Frøcup den 5-7 maj, og her barsler håndboldafdelingen med deres helt egen maskot, en grøn frø, som vil være tilstede i hallerne i Aarup og Tommerup.

Gymnastik

AB Gymnastik har 182 medlemmer og har i det forgangne år oplevet en markant medlems nedgang. Dette var frygtet, idet medlemmerne efterspørger bedre spring faciliteter, så håbet er at nedgangen nu kan vendes med den ny tilbygning.

Men ellers har året været fuld af aktivitet, og afsluttes som altid med opvisningsweekend den 1. og 2. april 2017 – hvor alle naturligvis er mere end velkommen til at kikke forbi hallen.

Igennem 2016 har 15 forskellige hold været i gang og medlemsalderen spænder bredt fra 1 år og op til 76 år. Med så mange hold og store spænd i alders klasserne, så kræver det mange kompetente trænere og hjælpere, og det har været lidt af en udfordring i 2016.

Sikkerheden fylder meget, og derfor er det også vigtigt, at trænerne er uddannet og har de rigtige kurser. Hver enkelt træner er specialuddannet til det han eller hun underviser i. Alle trænere og hjælpetrænere har været på kursus i 2016. Det er udsædvanligt og dyrt, men det er blevet prioriteret højt. Det betyder konkret, at ca. 50 trænere og hjælpetrænere har været afsted, så vi håber at disse vil blive i foreningen i mange år.

Vi skal løbende forny os, og vi forsøger konstant med nye tiltag, som vi vurderer kunne være interessante. Det er ikke nok at kunne gå til gymnastik i 2016, der skal mere til og mere specialiseret. Man skal helst gå til noget så specielt som zumba, jumping Fitness, skitræning, step eller hvad det ellers måtte hedde.

I 2016 har vi oprettet et hold som hedder ”Træn din krop rigtigt”, hvor man kan træne lige netop de skavanker man måtte have. En anden nyskabelse er holdet ”Still going strong”, som er et rytme/spring hold for voksne.

Der er også i 2016 etableret et samarbejde med Sport og Fitness, gælder i øvrigt alle medlemmer af AB, hvor der ydes rabat, hvis man er medlem af enten håndbold, fodbold, gymnastik eller løbeklub.

Det betyder også, at Sport og Fitness var med til arrangementet Sportdag 2016, som blev afholdt i august. Tilslutningen var lidt sløv med kun 50 tilmeldte, og kun 36 dukkede op, men der forsøges igen i 2017 og håber på bedre deltagelse.

Som jeg nævnte i begyndelsen, så afsluttes der med gymnastik stævne den 1. og 2. april. Et stort DGI stævne den 1. april og Lokalopvisning den 2. april. Vi forventer at der kommer ca. 800 gymnaster den 1. april og næsten lige så mange tilskuere, og der er altid stor opbakning til vores lokalopvisning den 2. april med ca. 500-600 betalende gæster i hallen.

Vi får en springgrav i hal 3, og det kan allerede ses, da byggeriet er godt i gang, og forventes at kunne indvies i august 2017. Det har været en lang kamp i mange år, men nu kommer den, og vi håber at dette kan være med til at øge tilgangen af medlemmer markant. Det bliver fantastisk….. for børn og unge med denne nye springgrav.

Løbeklubben

En social klub, hvor samvær og naturen prioriteres højt.

53 medlemmer, hvilket faktisk er en stigning på ikke mindre end 40 procent.

Der trænes tirsdag kl. 17:30, torsdag kl. 19:00 og søndag kl. 10:00 – altid med udgangspunkt fra klubhuset.

Løbeklubben kan mønstre Gåhold, løbskole, 5, 10 og halvmarathon hold, men der arbejdes også med Skovfiness, interval, fartleg, bakkeløb, tempoløb, stjerneløb m.v.

Det kan godt være, at det sociale er højsædet, men aktivitetsniveauet er højt, og tæller bl.a.

 • Vintercup i marts og oktober i Aarup
 • Fødselsdagsløb – med lagkage
 • Lillebælt halvmarathon med efterfølgende spisning
 • Bogense løb
 • Løb med udgangspunkt i Erholmskoven, Ørsbjergskoven, Klakkebjerg, Ålsbo.
 • Løb i Hindsgavl
 • Tur til Bågø med løbe ruter på 5-10 km.
 • Løb ved Langesø
 • Tur til Torø
 • Vægtstop hold
 • Medarrangør på julemærkemarchen
 • Juleløb den 24. dec.
 • Deltagelse i Nytårløb
 • Nytårsløb i Aarup for klubbens medlemmer
 • og så er der socialt samvær den sidste torsdag i hver måned.

Løbeklubben kan følges via hjemmesiden ellerfacebook.

2017 er allerede i gang, med start den 8. januar og igen med træning til Lillebælt Halvmarathon.

Løbeklubben er blevet en del af Etape marathon, som arrangeres af HC Andersen Marathon i Odense. Det betød bl.a. at der var løb i Aarup den 17. januar med ikke mindre end 270 deltagere, hvor der blev lavet lidt godt PR for Aarup og omegn.  Ikke mindre end 30 hjælpere var i gang denne dag.

En lille men meget aktiv klub, som ofte ses i bybilledet.

Støtteforeningen

Et svært år, hvor selv oktober festen, som nu hedder Aarup festen måtte notere et underskud. Der er behov for nytænkning og øget opbakning til støtteforeningen fremadrettet, men det er jeg sikker på at John vil sige meget mere om, når vi kommer til Støtteforeningens generalforsamling.

Afslutning

Der skal lyde en tak til afdelingsbestyrelserne og bestyrelsen for støtteforeningen for et godt samarbejde, men også en tak til alle trænere og ledere, der uge efter uge tager det enorme arbejde der er forbundet med træning og kampe.

Også en stor tak til mine kollegaer i hovedbestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år.

Med disse ord vil jeg overgive beretningen til generalforsamlingen

Ivan Sløk

Formand for hovedbestyrelsen